
En primer lloc, un test que mesura la velocitat de càrrega dels navegadors web. El
JavaScript SunSpider permet mesurar el rendiment dels navegadors web. Una dada important quan sabem que el navegador reemplaça al servidor a l'ordinador. Chrome és superior amb un temps de càlcul i visualització del JavaScript de menys d'un segon, mentres que Firefox sobrepassa l’1.5 segons.
A continuació el segon test –
Acid2 – és important a nivell de l’accessibilitat dels llocs web. Es tracta d’una icona que apareixerà més nítida i legible quant més respecti el navegador els estàndards web (visualització correcta, respecte de les normes W3C...). Aquest test es va crear el 2005 i va poder posar en evidència les imperfeccions d’Internet Explorer. Avui en dia, per als constructors de Chrome o de Firefox, aquest test resulta essencial, y tots dos el passen sense cap problema.

I ara, algunes característiques pròpies de cada navegador.
Chrome 4 és potent i ràpid. Tot i aquest buit, li fa competència a Firefox ja que utilitza un sistema d’extensions i la sincronització dels favorits amb un compte Google des de qualsevol ordinador. Google sempre aposta per la integritat dels seus serveis i, en especial, per la portabilitat.
En quant a
Firefox 3.6, intenta defensar-se renovant les seves posibilitats estètiques. Ara es pot escollir un tema per a personalitzar el navegador amb el mòdul Persones. Més enllà d’aquestes consideracions estètiques, Firefox ha reforçat el seu sistema de protección contra els problemes de les actualitzacions de plugins i ha optimitzat el rendiment del JavaScript. A més, un últim esforç destacable és que té en compte les espeficitats de l’HTML5.

No hi ha navegadors bons o dolents per a navegar a Internet. Sobretot si observem les quotes de mercat: Internet Explorer continua al capdavant dels navegadors més utilitzats (62%) tot i els seus nombrosos defectes. Li segueix
Firefox (25%) seguit a la seva vegada per
Chrome i
Safari (4.6%). Es parla cada cop més d’ús de consum competitiu en el sentit de que
Internet Explorer (1995) i Firefox (1998) van arribar al mercat una dècada abans que Chrome (2009). Serà interessant avaluar novament els navegadors d’aquí uns anys, sabent que Internet Explorer perd poc a poc la quota de mercat en benefici de Firefox i Chrome, que continuen progressant cada trimestre.