totop

Bocatics

el blog d'iWith.org













Uneix-te a l'equipo d'iWith

Titular notícies

Com millorar el posicionament del teu lloc web


Sovint els nostres beneficiaris ens envien correus electrònics on ens pregunten com millorar el posicionament de la seva web i fer-la més visible per als cercadors.
És una qüestió complexa, però intentarem donar-vos alguns consells per a què pugueu augmentar les possibilitats d’estar a la part alta de la llista.

Prenguem el punt de vista d’un usuari que realitza la cerca per mitjà de Google amb, per exemple, la paraula que ell considera més pertinent.

Google té en compte en primer lloc la paraula clau. D’aquesta manera, si l’usuari cerca "organització no governamental", Google només presentarà a la llista de resultats les pàgines que continguin aquella paraula clau.

És important on està situada la paraula clau a la pàgina. Si és al títol, és gairebé segur que el contingut de la pàgina tracta d’aquell tema. Si, al contrari, la paraula clau està situada a la part inferior de la pàgina, és menys probable que tracti d’aquell tema i Google donarà més importància als títols.

Tècnicament parlant, el títol és allò més important a l’hora d’escriure un article. Escull-lo bé i milloraràs la indexació del teu lloc web. A més a més, també és important la densitat de paraules clau. Si només apareix a la pàgina una vegada, serà considerada menys rellevant que si hi apareix deu vegades.

No intentis enganyar Google ja que una pàgina pot tenir tres o quatre paraules clau, però no 3000. En aquest cas, cap serà considerada rellevant i Google no sabrà indexar la teva pàgina.

Així mateix, la credibilitat també és important. Qui serà més fiable, Unicef o la pàgina que vaig crear ahir? Unicef, per descomptat, i Google utilitza una tècnica similar anomenada Page Rank (PR). Aquesta tècnica proporciona a cada pàgina (no al lloc web) un índex. El PR de la pàgina depèn del número de pàgines que apuntin a aquesta.

Alguns detalls: per exemple la pàgina www.unicef.org té molts enllaços, així que Google veu clarament que la pàgina és rellevant. Molts internautes han decidit que aquesta pàgina està relacionada amb la seva. El Page Rank funciona com un sistema democràtic: cada enllaç és un vot.

Però això és tot allò en què s’assemblen: aquí tots els vots no són iguals. Si tinc un enllaç de la pàgina d’Unicef a la meva pàgina personal, recolzo Unicef. Però serà molt més rellevant si Unicef té un enllaç al meu lloc web, perquè el d’Unicef ja és un lloc fiable. És important indicar a Google que el teu lloc web és una referència per a llocs web fiables.

Alguns trucs i accions que posar en pràctica:

1) Oblida’t de la pàgina d’inici; és impossible que puguis incloure totes les paraules clau. Has de crear una pàgina per a cada paraula clau i assegurar-te que sigui ben específica per a aquella paraula i que la paraula aparegui en el lloc adequat. Aquestes pàgines s’anomenen "landing pages".

2) Utilitza les paraules clau en les teves pàgines i articles. Sigues precís i escriu textos de tres o quatre paràgrafs com a mínim per estar segur de repetir-les tres vegades pel cap baix. Utilitza les paraules clau al títol de la pàgina o de l’article. Utilitza diferents variants de la paraula a la pàgina per estar segur que Google indexa bé totes les opcions possibles.

3) No intentis enganyar Google, ja que tenen algoritmes d’indexació que reconeixen a aquells que intenten fer trampa.

4) Aconsegueix "backlinks", quants més enllaços apuntin al teu lloc web, més visible serà per a Google. El primer pas és demanar a la teva xarxa d’amics que posin al seu lloc web un enllaç cap al teu.

5) Aconsegueix "term-backlinks": demana a la teva xarxa d’amics que facin servir algunes de les paraules clau de la teva llista i que aquestes apuntin a les “landing pages” de la teva web.

6) Augmenta els “backlinks” mitjançant les xarxes socials (Twitter, Facebook, Linkedin) i webs 2.0 com Delicious o Digg per a promoure els continguts del teu lloc. Així crearàs al mateix temps més “backlinks” que apuntin al teu lloc web.

7) Has de donar d’alta el teu “site map” (sitemap.xml) per a Google i afegir els teus canals RSS als agregadors.

Però allò que et portarà més temps serà el temps mateix: un lloc que té 10 anys estarà naturalment millor posicionat que un lloc web que es va crear ahir.


Explicacions de Jordi Duran i Batidor
 
 

22/03/2010
Margot Berg
Traducció feta per Alba Mateos
el 01/04/2010
Comentaris
Post your comment
Últimes Notícies


iWith.org Improving the World using Information Technology to Help Organizations
Google + Facebook Twitter Youtube Rss